Asuntomessut - First impression

Käväistiin eilen asuntomessuilla ja ajattelin tehdä tälläisen first impression postauksen, jossa listaan asioita mitä messuilta jäi mieleen. Kuvia otin melkein 900 ja tässä vasta pieni murto-osa niistä. Teen erilliset postaukset myöhemmin ainakin lastenhuoneista, keittiöistä ja lempparikohteista.


Persoonalliset ratkaisut ulkopinnoissa. Kohde numero 19 Honka Markki vetosi meikäläiseen ulkoasultaan varmasti eniten. Tykästyin tähän aika rohkeaan tummaan ulkoasuun ja kohteen isoihin ikkunoihin. Tämä ja vieressä seisova tuhkasta noussut kohde 20 Riihi, olivat kyllä ulkoapäin messualueen vetonaulat.


Persoonalliset ratkaisut sisätiloissa. Aika moni messualueen kohde oli turhankin varman päälle pelattu. Onneksi muutamista kohteista löytyi kuitenkin kivoja, persoonallisia ratkaisuja. Yksi niistä oli tämä vanhoista laudoista tehty veto-ovi. Tykkäsin myös kovasti tästä musta-valkoisesta seinästä.

Alla olevassa kohteessa oli lähdetty leikittelemään rohkeasti väreillä. 


Lattiamatot. Useassa kohteessa oli lattialle asennettu lattiamattoja. Itse kyllä karsastan ajatusta lattiamatosta, mutta ehkä se on oikeilla hoitomenetelmillä ihan mielekäs ratkaisu.


Duudson-keittiö. Suurin yllättäjä oli Duudson HP:n keittiö. Tämä oli kaikista messukeittiöistä ehdottomasti paras. Tämä vahvisti entisestään päätöstä siitä, että keittiöremontin yhteydessä meidän keittiön välitilasta tulee myös musta.


Ulkokeittiöt. Parissa kohteessa oli tehty upeat ulkokeittiöt. Tuollaisesta voi itse vain haaveilla, ehkä vielä joskus.


Ulkosaunat. Useammasta kohteesta löytyi ulkosauna mistä tykkäsin kovasti. Parissa kohteessa oli sisällä sähkösauna ja ulkona sitten puulämmitteinen, mutta löytyi myös kohteita mistä löytyi ainoastaan ulkosauna.


Naisellisia yksityiskohtia. Tottakai silmät kiinnitti huomiota myös niihin vähän naisellisempiin yksityiskohtiin. Näistä tuo vaaterekki jäi erityisesti mieleen sekä tuo kaunis kampauspöytä kohteessa 28 Ainoakoti Jekku.


Lastenhuoneet. Tämä oli yksi niistä kohteista joka kiinnosti eniten, koska tässä kohteessa asuu tyttöjä vähän nuoremmat kaksospojat. Olimme tämän perheen kanssa samaan aikaan monikkovalmennuksessa, joten oli mielenkiintoista kurkata heidän kotiin!


DIY. Tämä vaneerista tehty storage bed jäi kyllä mieleen. Meidän on tarkoitus uudistaa tyttöjen huonetta ja tarkoituksena olisi tehdä heille sänky itse. Tämä oli ideana tosi kiva ja kaiteen kanssa sopisi pienemmällekkin lapselle!


Kohde 16 Talo Nuuka. Kaikista messukohteista yksi oli ylitse muiden ja se oli tämä kohde. Tässä vain kaikki natsasi. Kohteessa on käytetty todella paljon vaakaan lyötyä lautaa sekä savilaastia. Jossain sivulauseessa olen tainnut mainita rakkauteni puuhun joten ei ole ihme, että tämä koti miellytti. Tuo savilaastin tuoma eläväpintaisuus vei sydämeni täysin. Tälläisestä haaveilen nyt entistä enemmän meidänkin makkarin!

Tässä nyt pieni pintaraapaisu asuntomessuista! Oletteko te käyneet messuilla ja mikä oli teidän lempparikohde?

4 kommenttia

 1. Nuuka ja "pikkusen paree" olivat omat suosikki kohteet:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että joku muukin tykkää tuosta Nuukasta :) Tuota pikkuusen paree en nyt heti muista, et mikä se oli? :D Kävittekö katsastamassa kaikki kohteet vai vaan joitakin? Me kahlattiin läpi kaikki :D

   Poista
 2. Minä kävin messuilla. Mitään suosikkia ei löytynyt, mutta tykkäsin pohjalaistaloista ideana. Lähinnä pisti mieleen talojen pienet ja ahtaat tilat. Toki ymmärrän, että raha ratkaisee, mutta päälimmäisenä jäi mieleen, että olipa pientä ja epäkäytännöllistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä samaa mieltä tästä. Mieleen jäi eräs puolen miljoonan euron kohde, jossa oli vain yksi makuuhuone ja muutenkin mielestäni todella huonosti sijoitetut rahat. Vain muutamassa kohteessa oli isompaa avaraa tilaa, mitä ainakin itse arvostan :)

   Poista