Mikrosipsit

Joko ootte kuulleet näistä mikrosipseistä? Somessa kiertää nyt video jossa Venäläinen vloggari tekee sipsejä viidessä minuutissa. Pakkohan se oli heti kokeilla ja nämä olivat niin herkkuja, että pakko vinkata teillekkin!

Video on julkaistu jo vuonna 2014 ja monet tätä ovat jo kokeilleetkin, mutta itselleni tämä oli ihan uusi juttu :) Seuraavaksi aion kokeilla samaa punajuurella.


Mikrosipsit
Perunaa
Oliiviöljyä
Mausteita

Valmistus
Viipaloi peruna ohueksi mandoliinilla/juustohöylällä/raastinraudalla. Valele lautaselle ohut kerros oliiviöljyä, lisää sen jälkeen perunaviipaleet ja mausta perunat haluamillasi mausteilla. Mikrota kunnes sipsit ovat rapeita.

Ensimmäiseen erään aikaa meni noin 5minuuttia. Seuraavan erän laitoin kuumalle lautaselle ja sipsit olivat valmiita parissa minuutissa.

Ehdottomasti paras juttu mikrosipseissä on kuitenkin se, että näin voi valmistaa ihan pienillekkin lapsille perunalastuja. Ne voivat olla täysin suolattomia tai vähäsuolaisia, niihin voi laittaa erilaisia yrttejä tai esim paprikajauhetta!

Kuinka moni aikoo kokeilla vai onko mikrosipsit jo ihan vanha juttu? :D

4 kommenttia

 1. VAU ehdottomasti pitää kokeilla:D En ole kyllä koskaan kuullut, super hyvä niksi!
  http://love-sannar.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tähän törmäsin ihan sattumalta facebookissa :) Oli kyllä hyviä ja etenkin lapsille helppo tehdä suolattomat lastut :)

   Poista
 2. Hyvä idea! En ollutkaan kuullut mikrosipseistä aikaisemmin, ja voisin kyllä joskus kokeilla kun sopiva hetki koittaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti :) Kauan ei näihin aikaa uppoa, kun ovat jo valmiita :)

   Poista