Piparminttukaakaota & talven fiilistelyä

Ah ihana talvi!


Seinäjoella mittari on laskenut tänä aamuna -10 asteeseen, aurinko paistaa ja taivaalta tipahtelee hiljalleen lunta. Tarviiko erikseen kertoa kuinka paljon tästä ajasta nautin? Syksyn pimeyden jälkeen tämä on se aika, kun energiatasot nousee takaisin ylös, posket ovat punaiset pakkasesta ja hymy on herkässä. Vaikka taustalla onkin kaikenlaisia huolia yritän työntää ne kauas takaraivoon ja uskoa, että tästäkin selvitään pelkällä säikähdyksellä. Toivotaan, että tämä auringonpaiste on merkki siitä, että asiat olisivat hyvin <3


Kaakao kuuluu tietenkin talveen ja lähestyvän joulun fiilistelyyn. Siinä missä tässä taloudessa lämpenee glögikattila. Lisääntyy myös kaakaon juonti talvea kohden mentäessä. Lauantaisella kauppareissulla löysin niin ihania pienia polkakarkkikeppejä, että pakko ne oli ostoskoriin heittää ja hakea vielä pursotettavaa kermavaahtoa kaveriksi.

Piparminttu antaa ihanan sävyksen kaakaon joukkoon ja halutessaan joukkoon voi lorauttaa aikuisille alkoholipitoisempaa juomaa.

Kaakao valmistuu meidän taloudessa useilla eri variaatioilla, jos haluan hifistellä keitän kaakaon tummasta suklaasta ja maidosta. Joskus kaakao surautetaan Dolce Guston kahvikoneella nesquik kapseleilla, tai sitten se keitetään ihan perinteisesti kaakaojauheesta.


Tämä piparminttukaakao valmistui tälläkertaa vajaasta 2dl maidosta, n, 2,5rkl oboy kaakaojauheesta ja 2 murustellusta polkakarkkikepistä. Suosittelen lisäämään joukkoon myös piparminttuaromia mikäli haluaa piparmintun mausta voimakkaamman. Päälle pursotetaan kermavaahtoa ja koko komeus koristellaan kokonaisella -ja murustellulla karkkikepillä. Niin yksinkertaista ja ah niin hyvää!

Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille, täällä fiilistellään nyt Frank Sinatran voimin joulua ja tehdään pikasiivous ennen töihiin lähtöä. :)

Ei kommentteja