DIY paperipusseista joulutähdeksi

Liityin jo hyvissä ajoin ennen joulukuuta jouluihmisten omaan jouluryhmään. Siellä on nämä kauniit paperipusseista tehdyt joulutähdet vilahdelleet tiheään tahtiin. Meillä värkit sattuivat löytymään kaapista, joten pakko oli meikäläisenkin kokeilla kuinka pussit taipuvat käsissäni. En nääs ole koskaan ollut mitään askartelijatyyppiä.


Käden käänteessä olin taikonut kolme tähteä, kaksi olohuoneeseen ja yhden ruokailutilan/keittiön ikkunaan. Miehelle tekstaria, että tuoppas lisää paperipusseja ja askarteluliimaa kaupasta. Pakko tehdä näitä myös makkariin ja lastenhuoneeseen!

Tarvikkeet näihin kauniisiin paperitähtiin löytyy todennäköisesti lähikaupastasi, tai ainakin vähän suuremmasta marketista. Seuraavaksi hieman kuvallisia ohjeita tähtien tekoon.


Paperisiin joulutähtiin tarvitset

Saga eväspusseja*, askarteluliimaa, sakset, rei'ittimen, kynän, viivoittimen ja lankaa.

Yhteen tähteen tarvitsee 6-8 eväspussia. Itse tein kaikki tähdet kahdeksasta pussista.


Aloita tähden tekeminen liimaamalla pussit toisiinsa. Levitä liimaa pussin alaosaan sekä pussin keskellä olevaan saumaan koko pussin matkalta. Paina toinen pussi ensimmäisen päälle ja toista liimaus, jatka kunnes kaikki pussit ovat liimattu.


Piirrä pussinippuun teräväkärkinen kolmio viivoitinta apuna käyttäen. Huom! Kolmio tulee sille reunalle pussia, mitä ei ole liimattu yhteen. Leikkaa sitten saksilla pussista reunat pois viivojen mukaisesti. Avaa pussiviuhka varovasti tähdeksi ja liimaa viuhkan päät liimalla.

Tee rei'ittimellä reikä varovasti yhteen sakaraan ja ripusta tähti haluamallasi langalla. Jos käytät ohuempaa ompelulankaa ei reikää tarvitse, vaan voit varovasti pujottaa narun läpi neulaa käyttäen.


Enää 22 yötä jouluaattoon, iiks!

26 kommenttia

 1. Sieviä tähtiä!☆

  VastaaPoista
 2. Kauniit! Osaisikohan tällainen tumpelompikin tapaus tehdä näitä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen kans juurikin tumpelo mitä tulee askarteluun :D Eli jos mäkin onnistuin, niin varmasti säkin :) Niin ja kiitos :)

   Poista
 3. Itse tehdyt koristeet ovat parhaita. Kaunis lopputolos :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos ohjeesta! Olin kuullut paperipusseista tehdyistä tähdistä, mutta tekoasteelle en ollut vielä päässyt. Kauniilta näyttävät! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joko olet päässyt askartelemaan?

   Poista
 5. Kiva idea! Kokeilen, jos ehdin. 💫 Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Näihin ei onneksi aikaa mennyt kauaa :)

   Poista
 6. Aivan mieletön idea. Love it!! :) täytyy katsoa, josko löytäis paperipusseja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kyllä näitä jo aika monesta marketista taitaa löytyä! :)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos :) Ne ovat kyllä kauniita, missä muodossa tahansa :)

   Poista
 8. Kaunis =) Askarteluvinkkejä on aina kiva saada!

  VastaaPoista
 9. Taisin Sagan omilla sivuilla nämä jo nähdä ja ovathan nuo kyllä nättejä! Omin käsin tekemisestä syntyy kyllä ihan omanlainen fiiliksensä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole googlatessakaan sagan omaan ohjeeseen törmännyt, mutta pitääpä tsekata :) Oliskohan siellä muitakin vinkkejä miten noita hyödyntää :)

   Poista
 10. Meilläkin on näitä pusseja, pitäisiköhän kokeilla.

  VastaaPoista