DIY Storage bed kaksosille

Olen jo jonkin aikaa lupaillut tätä tyttöjen huoneen DIY sängyn ohjetta blogiin. Nyt sitä olisi vihdoin tarjolla aika suurpiirteisten ohjeiden muodossa!

Suunnitteluun hain inspiraatiota pinterestistä, lopuksi tämä sänky oli sekoitus useampaa löytämääni kuvaa. 

Alkuperäinen ajatus oli sängyn toteutus Ikean Kallaxeista, mutta lopulta päädyimme Jysk:in vastaaviin Price Star tilanjakajiin. Nämä ovat kyllä rakenteeltaan huomattavasti "tukevemmat" kuin kallaxit, joten olen ollut tyytyväinen ratkaisuun.


DIY Storage Bed:iin tarvitset 2 x Jyskin Price Star tilanjakajaa // Dream Zone vaahtomuovipatja 120 x 200cm // Vaneria esim Byggmax // Kulmaraudat x 2 // Laudan pätkät // Ruuveja 12kpl // Porakoneen // Kuviosaha tai saha


Valmistus aloitetaan tilanjakajien kasaamisella. Meidän sänky on 120cm x 147cm, joten asetimme sängyt hieman etäälleen toisistaan ja sahasimme vanerista pienen pätkän pois.


Sen jälkeen vaneri asetettiin tilanjakajien päälle ja vaneri ruuvattiin tilanjakajiin kiinni. Ruuvit laitoimme jokaiseen kulmaan sekä keskelle tilanjakajie. Keskelle jäävään vaneeriin porasimme ilma-aukkoja, että patja saisi ilmaa myös alakautta.


Lopuksi kiinnitettiin sängyn laidat jotka tehtiin kulmaraudoista ja ylijäämä puusta. Sekä leikattiin puukolla patjasta pala pois.

Mitoiltaan sänky on valmiina siis 120cm leveä ja noin 147cm pitkä. Tytöt mahtuvat tähän hyvin ja usein nukkuvatkin yöt kylki kyljessä. Väliin mahtuu tarvittaessa myös yksi aikuinen.


Mikä parasta, kun sänky jää joskus pieneksi voi tilanjakajat ottaa ihan normaaliin käyttöön :) Mikäli haluatte valmistuksesta jotain lisätietoja niin kysykää rohkeasti kommenttiboksissa, yritän vastata niihin parhaani mukaan :)

Huomenna haetaan muuten vihdoin tarvikkeet uuteen työpisteeseen mitä suunnittelin täällä! Elikkä siis lisää DIY juttuja tulossa. Pysykäähän kuulolla :)

4 kommenttia

 1. niin ja sitten hänet joka käytti porakonetta :)

  tv. mummo <3

  VastaaPoista
 2. Kuinkahan kestävä tuo on keskeltä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kestävä. On kestänyt pomppimiset ja muut kohnotukset. Sekä tietenkin ihan aikusen ihmisen painon on kestänyt hyvin. :) Meillä tytöt ovat maanneet reunoilla ja aikuinen sitten tarvittessa tuossa keskellä, eli yhteensä sängyllä on ollut ihmispainoa n. 100kg. :) Toivottavasti tämä selvensi :)

   Poista