Piparkakkulatte // Gingerbread latte

Sain tänään pienen hetken omaa aikaa, kun J oli anoppilassa tyttöjen kanssa leipomassa. Mitä sitten tarkoittaa äidin oma aika? Uusien reseptien keksimistä, kuvausta ja bloggausta. Ah kuinka rentouttavaa! Tämän reseptin teko kyllä oli ennenkaikkea rentouttavaa ja herkullista. Tämä Gingerbread latte, eli piparkakkulatte taitaa alunperin olla peräisin jenkkilästä. Uskomattoman herkullista ja valmistuu kotona helposti ilman erikoiskahvikonetta.


Tätä lattea voi tuunata oman maun mukaan. Itse maustoin latten tähtianiksella, neilikalla, kardemummalla ja kanelitangolla, mutta halutessasi voi maustamisessa oikaista ja käyttää esim.. piparkakkumaustetta. Täysmaitoa meillä ei myöskään kaapissa ollut, joten käytin tähän 2dl kevytmaitoa ja 1dl kuohukermaa. Kerma tuo tähän ihanan pehmeyden, mikä mielestäni latteen kuuluu. Vahva kahvi valmistuu nopeasti kahvinkeittimellä.


Piparkakkulatte

2dl vahvaa kahvia
3dl täysmaitoa tai 2dl kevytmaitoa & 1dl kermaa
2tl ruokosokeria
3 kokonaista neilikkaa
1 tähtianis
1 kanelitanko
ripaus kardemummaa

Kermavaahtoa, piparimurskaa

Valmistus

Mittaa maito & kerma kattilaan, lisää ruokosokeri ja mausteet. Lämmitä hiljalleen kuumaksi. Valmista tällä välillä vahva kahvi. Kaada kahvi maitoseokseen ja sekoita. Kaada valmis juoma kuppiin ja koristele kermavaahdolla sekä piparimurskalla.

Enää kaksi viikkoa jouluun, iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiik! Taidankin tietää miten nautin kahvini aattoaamuna :)

Ei kommentteja