Stressittömämpi joulu?

Myönnän olevani niitä ihmisiä jotka stressaavat joulusta, aattoaamuna tiuskin ja kiukuttelen mikäli asiat eivät ole ajallaan valmiina. Tänä jouluna tilanne onkin vielä hieman erilainen, sillä aiempina vuosina olen ollut 23 päivä vapaalla. Tänä vuonna niin ei kuitenkaan ole ja olenkin aatton aaton töissä.

Tämä tietää tietenkin aikataulujen sovittamista ja stressaamista kerkeääkö kaikki ajallaan valmiiksi. Minulla on sellainen päähän pinttynyt tapa, että joulusiivous täytyy tehdä vasta aaton aattona, että koti on sitten juuri siivottu jouluaatoksi. Tähän yhtälöön lisätään vielä miehen pitkät työpäivät ja lapset, niin soppa on valmis!


Lisäksi näihin mun hassuihin perinteisiin kuuluu saunan pesu vasta aattoaamuna. Tämä on myös niitä perinteitä, jotka ovat pinttyneet päähän jo kotoa. Joulusaunaan on vaan niin ihana mennä, kun se on juuri pesty ja tuoksuu ihanasti vastapestylle puulle.

Mutta miksi siitä joulusta tarvii niin stressata tai miksi sitä varten pitää jynssätä koko koti? Kuka niihin kaappeihinkaan oikeen katsoo? Kaupatkin ovat nykyään auki yömyöhään, joten ruokaostoksetkin kerkeää varmasti tekemään.


Nyt on joulukuun neljäs päivä, meillä on yleensä ollut joulukuusi jo pystyssä näihin aikoihin ja kaikki koristeet kaivettuna kaapista. Nyt vasta osa koristeista on esillä ja kuusikin vielä kaupassa. Kuten myös suurin osa joululahjoista! Vain tytöille olemme hommanneet yhden isomman joululahjan yhteiseksi ja omat pienet joululahjat ostin pohjalaisilta suurmarkkinoilta.

Ensimmäistä kertaa tuntuu, että nyt tästä joulukuusta voi nauttia täysillä ja stressittömästi. Muutamia suunnitelmia olen jo tehnyt joulun tarjottavista ja niitä voikin leipoa jo etukäteen pakastimen kätköihin. Näihin valmisteluihin kuuluu ainakin ihana itse tehty saaristolaisleipä, jota kokeilin viime jouluna ensimmäisen kerran.


Tätä stressittömyyttä lisää varmasti myös päätös olla pitämättä täällä blogissa joulukalenteria. Se vaatii aina hurjasti valmisteluja ja taustatyötä. Nyt tuntuu hyvältä vain kirjoittaa blogia omalla flow:lla, ilman pakonomaista tarvetta tulla julkaisemaan joulukalenterista yksi luukku joka päivä!

Tärkeintä joulussa on kuitenkin nauttia läheisten läsnäolosta, lasten riemusta ja rauhoittumisesta. Aivan varmasti vielä aaton aatto iltana tässä taloudessa imuri heiluu ja moppi viuhuu. Aattoaamuna porsta viuhuu saunassa, mutta ne ovat minun keinoja rauhoittua jouluun. Sillä mikä olisikaan parempi tapa rauhoittua, kun puhtaassa saunassa heitetyt löylyt? Silti tavoitteena on höllätä! Perus siisti kotihan meillä on suurimman osan aikaa, joten miksi niistä joulusiivoista pitää ottaa niin suuri stressi?

Stressittömämpää joulua meille kaikille! Enää 20 yötä jouluun, käääk :D

4 kommenttia

 1. Hei,
  ihanat tytöt ja ihanat kuvat! Mistä nuo neuleasut ja sukkikset on? Haluan meidän kolmevuotiaalle kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Voi nuo mekot oon ostanut joskus vuosi sitten H&M:än alennusmyynneistä ja sukkikset on ostettu Ica Maxista Haaparannasta :/ Ei siis varmaan oo noita mekkoja enää myynnissä :(

   Poista
 2. Onpas ihania kuvia. Itselleni joulu ei luo stressiä kun joulu ei ole minun juhlani mutta sitä vietetään ihan miehen ja lasten takia. Meillä kaikki yhdessä tekee joulun, ei onneksi tarvitse yksin hääriä :) Oikein rauhaisaa joulun odotusta sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas olen niin jouluihminen, tosin mun joulufiilikseen vaikuttaa paljon lumettomuus. Jos maa ei ole valkoinen on joulufiilistä vaikea saada! Meillä siivoukset menee vähän töiden mukaan, tämä on miehen töissä vuoden kovinta sesonkia ja he painavat pitkää päivää. :) Toki tämä ravintolapuolellakin on vuoden kovinta aikaa. Vielä ei ole stressi iskenyt ja suunnitelmat siivouksen suhteenkin on jo tehty, että mahdollisimman pikaisesti saadaan siivoukset aatonaattona valmiiksi :)

   Poista