Diy pukkijalkapöytä

Syyskuussa kerroin suunnitelmistani DIY työpisteen valmistukseen Bilteman pukkijaloista. Vihdoin joulukuussa päästiin suunnittelu vaiheesta toteutukseen ja pientä sneak peekia näkyikin tässä postauksessa. Nyt sitten vihdoin päästään kurkkaamaan pöydän valmistukseen, eli jälleen kerran suht suurpiirteiset ohjeet luvassa!


Pöytää suunnitellessa kriteereinä oli edullisuus ja tavoitteena, oli saada työpöytä, johon mahtuisi meidän molempien työpisteet. Halusin pöydästä kuitenkin "kevyen", sillä miehen pöytätietokone näyttää jo itsestään niin massiiviselta, että pöydän kevyen rakenteen avulla sitä saatiin kevennettyä hieman.


Rakastuin näihin Bilteman pukkijalkoihin ensi silmäyksellä. Hintaa yhdellä pukkijalalla oli 11€, joten suunnittelemani edullisuus toteutui hyvin. Aluksi suunnittelin pöydän kansilevyn ostoa Biltemasta. Ongelmaksi kuitenkin osoittautui hyllylevyjen koko. Suunnittelemamme pöytälevy oli lopulta liian heppoinen ja liian pitkä pöytälevy painui keskeltä. Selvää oli, että pöytälevy ei olisi pelkkien jalkojen kanssa kestänyt kahden tietokoneen painoa. Lopuksi löysimme täydellisen pöytälevyn Minimanista mitoin 2000mm x 600mm x 20mm. Eli pöytälevy on 2metriä pitkä, 60cm syvä ja 2cm paksu. Juuri sopivan tukeva levy tarkoitukseemme.


Pukkijalkojen ja pöytälevyn lisäksi käytettiin jämäpuuta tukemaan pöytälevyn ruuvausta pukkijalkoihin. Pukkijaloista sahattiin päädyt pois, jolloin pukkijalkojen syvyydeksi tuli 56cm. Tämän jälkeen sahattiin tukilaudat sopivan pituisiksi ja ruuvattiin ne jalkoihin. 


Seuraavaksi kiinnitetään jalat kansilevyyn. Me kiinnitimme jalat pöytälevyyn alapuolelta, jotta kansilevyn päälle ei tulisi jälkiä. Jalat asetettiin niin, että jalkojen väliin jää 1,5metriä tilaa. Tämän kokoiseen väliin jäi hyvin tilaa kahdelle työtuolille.

Lopuksi pöytä käännetään oikeen päin ja ihaillaan lopputulosta. Kansilevy kannattaa käsitellä värittömällä lakalla tai esim supi saunavahalla. Me ei olla käsitelty vieläkään kansilevyä millään, mutta toistaiseksi ollaan vältytty pahemmilta sotkuilta!


Pöydän kokonaiskustannukseksi tuli lopulta hieman yli 50€, noin 10€ vähemmän mitä olin alkuksi ajatellut. Pöytälevy Minimanissa maksoi hieman yli 30€, joten siitä säästöä syntyi tuo mainitsemani 10€. Kaunis, tukeva ja ennenkaikkea edullinen!

Pöydän valmistukseen osallistui myös miehen pikkuveli, joten miehet toteutti ja mä kuvasin. Eli kiitos vaan Juholle avusta tässäkin projektissa!

2 kommenttia

  1. Pukkijalat sopivat mun mielestä niin loistavasti just työpöydän jaloiksi. Kivannäköistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja oon niin samaa mieltä :) Haaveilen myös pukkijaloista ruokapöydän alla :D

      Poista