Kotikosmetiikkaa: Kahvi-kookoskuorinta

Joulun suklaaövereiden jälkeen meikäläisen naama muisutti kunnon teini-ikäisen finninaamaa. Näppy siellä näppy täällä. Illalla kun nukahti oli varmaa, että aamulla naamasta löytyy taas pari näppyä enemmän. Mikä siis avuksi, kun kuorintavoidekin loppuu juuri sillä hetkellä, kun sitä eniten tarvitset?


Onneksi apua löytyy lähempää kuin uskotkaan. Kotikosmetiikka on helppoa tehdä ja raaka-aineet löytyy varmasti ihan omasta keittiökaapista. Sitten vain mielikuvitus laulamaan! Kookosöljyä, kanelia, kahvinpuruja, suolaa, näillähän lähtee homma mukavasti käyntiin. Toivottavasti myös ne näpytkin!

Tämä superkuorinta sopii koko vartalolle, myös kasvoille. Kaneli pitää sisällään puhdistavia ainesosia, jotka auttavat puhdistamaan ihohuokosia. Aivan täydellinen lisä kuorintavoiteeseen. Suolalla taas on monia hyödyllisiä ominaisuuksia ja sitä voi käyttää surutta vaikkapa joka päivä! Kookosöljy jättää ihon ihanan pehmeäksi ja käytetyt (!) kahvinporot kuorivat ihon. Voit myös jättää kuorinnan vaikuttamaan iholle, mutta varo kuorintavoiteen joutumista silmiin.

Eihän se naama aivan näpytön vieläkään ole, mutta suurimpana ensiapuna tämä toimi kyllä. Ehkä vaan pitäisi lopettaa jo se suklaan syöminen ;)


Kahvi-kookoskuorinta
6rkl kahvin puruja
3rkl suolaa (esim.. kristalli)
1tl kanelia
3rkl kookosöljyä

Mittaa ainekset purkkiin ja sekoita. Käytä seosta vartalon ja kasvojen kuorintaan. Tämä ohje riittää noin 2 kuorinta kertaan :)

Mikäli ihosi on superherkkä kannattaa suola jättää seoksesta pois. :)

2 kommenttia

  1. Kiitos vinkistä, ainekset löytyykin, täytyypäs kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Olehyvä! Kookosöljyn voi korvata myös oliiviöljyllä, jos haluaa :)

      Poista