Päärynäinen tuorepuuro marjoilla

Olen ollut todella huono syömään aamupala aina. Oikeastaan koko aikuiselämäni. Normaali aamuuni kuuluu yksi tai kaksi kuppia kahvia, ennenkuin säntään päiväkodin kautta töihin. Reppuun nakkaan nopeasti jugurtin tai banaanin, jonka kiskaisen työpaikalla ennen vuoron alkua. Ei kovin hyvä yhtälö, sillä ennen ruokatuntia kerkeää tulla jo heikotus ja tietenkin aivan kammottava nälkä.


Nyt myös tytöt ovat ruvenneet kiinnittämään asiaan huomiota, etenkin Vilma on ruvennut kyselemään miksi äiti ei syö aamupalaa? Niinpä onkin aika tehdä korjausliike omaan toimintaan ja näyttää oikeaa mallia omille lapsilleen. Tuorepuurot ovat olleet hitti jo pienen ikuisuuden, mutta vasta eilen illalla sellaisen taioin omaan jääkaappiin odottamaan aamua.

Hyvä startti päivälle ja helppo ottaa myös duuniin mukaan! Maistui myös Alinalle, joka muutenkin rakastaa puuroa (...ja marjoja).


Tein ensialkuun hieman taustatyötä ja sen jälkeen lähdin mixailemaan omaa puuroa jääkaapin sisällöstä. Perusohje tuntui olevan 1dl kaurahiutaleita, 1dl nestettä, 1dl massaa, 1rkl makua.

Minä tein puuron tälläkertaa tälläisena ja kyllä maistui, puuron pinnalle laitoin vielä marjoja pakkasesta ja mantelilastuja.


Päärynäinen tuorepuuro marjoilla
1:lle

1dl kaurahiutaleita
1dl maitoa
1dl marjoja
1dl raastettua päärynää

Mittaa raaka-aineet purkkiin ja raasta päärynä. Yhdestä isosta päärynästä tuli juuri sopivasti 1dl päärynäraastetta. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 3-4 tuntia tai yön yli.

2 kommenttia

  1. Minä taas en yhtään tykkää puurosta. Niimpä mulle on ollut suuri yllätys että tuorepuurot on niin hyviä. Olenkin tajunnut, etten pidä nimenomaan LÄMPIMÄSTÄ puurosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kyllä tykkään puurosta kuin puurosta, tulee vaan harvemmin keitettyä itelle.. Eikä kovin usein lapsillekkaan, kun toinen ei tykkää puurosta. Toiselle tulee tehtyä sitten melkeimpä mikrossa, jos puuroa pyytää :) Tämä tuorepuuro oli kyllä herkkua ja parasta tietty se, että voi tehdä illalla valmiiksi, kun aamulla harvoin on aikaa :)

      Poista