Itse tehty kookos-rusinamysli

Mielessäni on kytenyt jo jonkin aikaa itse tehdyn myslin valmistus. Tänään kipaisinkin hakemaan kaupasta loput mysliin tarvittavat raaka-aineet, eli siemennäkkäri sekoituksen ja kookoslastut. Jouni lähti hakemaan tyttöjä päiväkodista ja mä jäin säätämään myslin valmistuksen parissa.


Mysli itsessään valmistuu nopeasti, eikä paluuta kaupan omiin varmasti enää ole. Onhan noi kaupan omat myslit ja granolat aikamoisia sokeripommeja, tai muuten vaan hintavia. Kun kerralla panostaa raaka-aineisiin, valmistuu niistä useampi mysli edullisesti. Raaka-aineita voi mixailla mielensä mukaan, mutta itse tykästyin tähän comboon kovasti. Mä tein myslin jenkkien "kuppikoolla" (:DD), eli ohjeessa olevat määrät on noin arvioita deseiksi käännettynä.  


Itse tehty kookos-rusinamysli
n.4dl kaurahiutaleita
n. 0,5dl siemennäkkäri sekoitusta
1rkl chiasiemeniä
n. 1dl kookoslastuja
n. 1dl rusinoita
ripaus suolaa
1rkl maapähkinävoita
0,5dl öljyä (kookos, rypsi, oliivi)
2rkl vaahterasiirappia

Sekoita kuivat (ei rusinoita) ja kosteat aineet sekaisin kulhossa, levitä seos uunipellille ja paahda uunissa 120-140 asteessa, kunnes seos on kullanruskeaa. Huom! Rusinat kannattaa lisätä kypsennyksen loppuvaiheessa tai sekoittaa uunista tulleen myslin joukkoon.


Ihan täydellinen kaveri vaikkapa kreikkalaisen jugun päälle! 

4 kommenttia

 1. Söikö Tirputkin ja kuis Jouni ?

  kyselee Kemin poppoo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tytöt kyllä tykkäs :D Mutta mitäpä veikkaat söikö Jouni :D

   Poista