Ruokailutilaan modernimpi ilme

Kun teimme syksyllä keittiöremonttia oli selvää, että ruokailutilakin tulisi jossakin vaiheessa kokemaan muutoksen tuulia. Nyt olenkin puhunut suunnitelmien toteutusasteelle viemisestä Jounille ja ruvennut pikkuhiljaa laskemaan budjettia muutokselle.

Tällähetkellä meillä on ruokailutilassa Vallilan kelohonka tapetti, joka on kaunis ja tykkään siitä todella paljon. Ongelmaksi on vaan koitunut seinälle nostettu Ikean tumman ruskea kallax hylly, joka ei miellytä silmääni uudessa keittiössä enää ollenkaan. Vanhaan keittiöön se toi kivasti lisätilaa ja sopi siihen muutenkin tyyliltään aiva kivasti. Nyt haluan hyllyn pois ja tämä tarkoittaa myös sitä, että tapetti joutuu väistymään useiden ruuvin jättämien reikien myötä.


Tarkoitus on siis poistaa ruokailutilan seinältä tuo hylly ja maalata seinä valkoiseksi. Yksinkertaisesti siksi, että tiedän muuttavani mielta aika ajoin ja maalin kanssa on korjauksien suhteen helpompi pelata. Tosin nykyisiä suunnitelmia on hiottu sen verran tarkasti, että muutokselle tulee tuskin olemaan tarvetta lähiaikoina.


Toisen muutoksen tulee kokemaan meidän ruokapöytä, joka saa lähteä uuden tieltä. Tällähetkellä meillä on todella pahasti kärsinyt tumman ruskea pöytä. Se on täynnä naarmuja ja paikoitellen pöydän pinnasta on lähtenyt väri. Hakusessa onkin siis itsetehty ja ennenkaikkea lapsiperheen kolhuja kestävä pöytä. Jo viime sykynä laitoin paikalliselle yritykselle kyselyä ikipinnoittella pinnoitetusta pöytätasosta. Visio mulla on jo päässä valmiina pukkijalkoja myöden. Budjetin haluan kuitenkin pitää edullisena ja hinta tiedusteluni perusteella ruokapöytä valmistuisi noin 120€.Ikipinnoitettu pöytätaso ja Ikean pukkijalat kustantaisivat yhteensä siis noin 120€. Jyskin keinonahkaisia tuoleja meiltä löytyy jo entuudestaan joten niitä voisi etsiä käytettynä vielä muutaman lisää. Uutena tuolit maksavat 40€, joten suht edullisia ovat onneksi uutenakin. Lisäksi törmäsin eräässä blogissa tähän Metaltex:in Libro hyllyyn, joka on muotokieleltään samankaltainen kuin String Pocket, mutta hinnaltaan vain 39€. Tälläistä hyllyä siis ajattelin ruokailutilan seinälle.

Ruokailutilassa oleva Ikean Kallax (Expedit) tulee päätymään tämä hetken suunitelmien mukaan tuulikaappiin. Mutta siitä lisää myöhemmin! Nyt vaan katsotaan, koska päästään toteutusasteelle :D

2 kommenttia

 1. Hyvänoloinen idea ja sopii teille :)

  terv. äiree :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös :D Mulla on oikeen kunnon sisustusvimma nyt päällä ja mahdollisimman edullisesti tietenkin :D

   Poista