Äiti älä unohda itseäsi

Meistä varmasti moni voi samaistua tunteeseen, että lasten saannin jälkeen vähän kuin varkain unohtaa itsensä kokonaan? Ennen lasten syntymää vannotaan, että mikään ei muutu, mutta lopulta elämässä muuttuu kuitenkin kaikki. Lapset tulevat tottakai olemaan aina elämässä prioriteettilistalla numero 1, se missä vaiheessa siirtää myös itsensä listan kärkikahinoihin on meistä itsestä kiinni!


Tytöt täyttävät aivan kohta 3,5vuotta ja kaikki nämä vuodet mä olen työntänyt itseni syrjään ollakseni äiti. Viime vuoden lopulla mun silmät kuitenkin avautuivat, ja tein itselleni muutaman lupauksen, kai niitä voisi kutsua uuden vuoden lupauksiksi? Lupaukset kuuluivat, "vuonna 2017 lupaan olla itselleni armollisempi ja rakastaa itseäni enemmän". Rakastaa itseäni niin, että vaikka tekisin minkälaisia päätöksiä tahansa, niin seisoisin niiden takana. Yksinkertaisesti sen takia, koska minäkin ansaitsen enemmän. Mun ei enää tarvitse työntää itseni ja omia ajatuksiani sen arvolistan perimmäiseksi. Tajusin, että ollakseni paras äiti lapsilleni mun on arvostettava myös itseni enemmän. Panostettava myös omaan hyviinvointiini enemmän!


Jotenkin tämä kaikki ajatusmaailman muutos ja itsensä arvostus konkretisoitui alkuviikosta, kun seisoin vessan peilin edessä pelkät rintsikat ja urheilutrikoot päällä. Siinä hetkessä tajusin, että mähän arvostan itseni niin, että peilistä näkyvä arpinen mahani ja pöhöttävä vatsani eivät häirinneet mua pätkääkään. Siinä hetkessä tajusin, että omistan varsin kauniin vartalon, vaikka silareista jossain mieleni sopukoissa haaveilenkin :D


Tänä vuonna mä olen panostanut lasten ohella myös itseeni. Siinä missä entinen Iina tuskaili Prisman kosmetiikkaosastolla, kuinka pitää ostaa taas meikkivoide joka maksaa hurjat 8€. Uudistuneen ajatusmaailmani jälkeen olen ostanut itselleen uusia meikkejä ja meikkisiveltimiä 100€, enkä tuskaile sitä pätkääkään! Koska miksipä tuskailisin?

Kuvat varmasti puhuvat enemmän kuin 1000 sanaa, joten ehkä tämä kuvissa näkyvä äiti välittää sen mitä yritän sanoa? Rakastetaan ja arvostetaan itseämme enemmän, niin me näytetään myös lapsillemme tervettä esimerkkiä naiseudesta!

Ihanaa alkavaa viikonloppua kaikille <3

6 kommenttia

 1. Hyviä ajatuksia ja niin tärkeitä! Äidin pitää huolehtia itsestään, kun äiti voi hyvin, koko perhe voi hyvin tai ainakin paremmin! Itsellä on mennyt lähestulkoon 20 vuotta päästä tuohon samaan ajatusmaailmaan, mutta nyt olenkin sitten ottanut aikaa itselleni ihan kaikkien vuosien edestä, olen vihdoinkin löytänyt liikkumisen ilon ja salille menee 4-5 tuntia viikossa ja nautin joka hetkestä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se juuri menee :) Hienoa, että olet löytänyt liikunnan riemun ja saat sitä kautta omaa aikaa :)

   Poista
 2. Olet kyllä tosi kaunis! Ja älä ihmeessä haaveile silareista. Olet todella kaunis just nyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos tosi paljon :) Pelastit mun sunnuntai aamuna, kun luin tämän viestin sähköpostista :)

   Poista
 3. Hyviä pohdintoja, kiitos niiden jakamisesta! <3 Itsekin olen luvannut jo monena vuotena olla itselleni ja muille armollisempi. Ja tosiaan, pidän myös tärkeänä sitä että lapsille annetaan kuva itsestään huolehtivasta ja arvostavasta äidistä, ja siitä että jokainen on hyvä juuri sellaisena kuin on.
  Olet tosi kaunis ja nuorekas äiti, melkein pikkutytön näköinen itsekkin, ja täydellinen juuri tuollaisena! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, nämä ovat tärkeitä asioita! Ja kiitos :)

   Poista