Esittelyssä uusi kamera : Olympus Pen E-PL7

Noniin nyt on luvassa lätinää uudesta rakkaudestani eli Olympuksen Pen E-PL7 kamerasta ja valitsemistani objektiiveista.


Kameran hankinta on ollut ajankohtainen oikeastaan kohta vuoden. Reilu vuosi sitten mietin jo uuden kameran hankintaa, mutta vanhan läppärini vedellessä viimeisiään, oli rahat pakko sijoittaa uuteen läppäriin. Siitä lähtien tämä "bloggaajakameraksi" tituleerattu Olympuksen Pen E-PL7 on kutkutellut mielessäni. Olihan tämä aikamoinen harppaus Nikonin kamerasta, sillä tässä kuvaaminen tapahtuu ilman etsintä. Loppujen lopuksi kameraan tutustuessani tykästyin ajatukseen, että esimerkiksi manuaalilla kuvatessa näet tekemäsi muutokset säätöihin heti kameran ruudulta.


Enää olikin oikeastaan valittavana kameran väri. Valinta oli kyllä aika helppo sen suhteen ja valkoinen oli ehdottomasti omin valintani. Kamera on niin tyylikäs, että tätä kyllä kehtaa kantaa mukana. Lisäksi päädyin hankkimaan kameraan kaksi objektiivia. Kameran ostin kitti pakettina, eli paketissa tuli mukana M.zuiko 14-42mm pannukakkuzoom. Lisäksi päätin investoida tähän kaikkien hehkuttamaan M.zuiko 45mm 1:1.8.


Bloggaajan elämä ei ole aina ruusuilla tanssimista mutta uusi PEN E-PL7 tekee korkkareissa mukulakivillä juoksemisestakin hieman inhimillisempää tehokkaan kuvanvakaajan ja kääntyvän näytön ansiosta. Sisäänrakennettu WiFi mahdollistaa kameran monipuolisen ohjaamisen ja laukaisun mobiililaitteella sekä kuvien nopean jakamisen. Kameran päälle OM-D:n tapaan sijoitetulla säätökiekolla aukon ja suljinajan säätö käy helposti myös yhdellä kädellä. LÄHDE


Hämmästyttävän pienikokoinen normaalizoom -objektiivi elektronisella zoomausmekanismilla. Objektiivin hiljainen ja nopea automaattitarkennus toimii loistavasti sekä stillejä, että videota kuvattaessa. Olympus M.Zuiko 14-42mm f/3.5-5.6 EZ ED -objektiivista löytyvät kolme asfääristä linssielementtiä, asfäärinen ED -elementti ja Super HR -elementti takaavat erinoimaisen kuvanlaadun vähentämällä optista vääristymää, väripoikkeamia ja valonhajontaa. LÄHDE
 M.Zuiko 45mm f/1.8 on laadukas ja suosittu kiinteän polttovälin objektiivi, jossa on erittäin hyvä valovoima.
Objektiivi tuottaa yksityiskohtaisia kuvia ja videoita, myös hämärässä ja hyvän valovoiman avulla kuviin saadaan kaunis bokeh-efekti. Objektiivi sopii hyvin muotokuvaamiseen. LÄHDE


Olen nyt kerennyt tutustumaan kameraan viikon verran ja olen kyllä aivan rakastunut. Erityisen rakastunut olen juurikin tuohon wifi-yhteyteen. Mulla on puhelimessa Olympuksen app:i millä pystyn siirtämään kuvat suoraan kamerasta puhelimeen. Lisäksi voin ohjata kameraa puhelimen ohjelmalla, sekä tietenkin laukaista kameran etänä. Yksi asia minkä koen huonona on kääntyvä näyttö. Jalustalla kuvatessa olisi kiva, että näyttö kääntyisi kameran sivulle tai kameran yläpuolelle. Nyt alas kääntyvä näyttö jää kameran jalustan taakse. Ilmeisesti kuitenkin jalustaan on saatavilla adaptereita, jolla kameran saa käännettyä jalustasta niin, että alas kääntyvän näyttö ei jää jalustan taakse?

Ihanaa viikonloppua kaikille <3 Meillä on koko viikonloppu lapsivapaata, joten mä kääriydyn nyt sohvan nurkkaan suklaalevyn, hömppälehtien ja punkkulasin kanssa. Palaan tähän kamera-asiaan vielä lisää, kunhan kerkeän perehtymään kameran toimintoihin paremmin. :)

8 kommenttia

 1. Olympuksen pen-kamerat on kyllä ihan huippuja, mulla on tuo vanhempi versio, muutoin samat ominaisuudet, mutta tuo wifi puuttuu ja ilman sitä kyllä onneksi pärjää. Kauniskin on tuo kamera vielä kaiken lisäksi😊. Mukavaa lapsivapaata viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tähän asti viikonloppu on ollut ihana töistä huolimatta :D Nämä pen:it on kyllä saaneet kovasti kehuja! Joo, tosi hyvin kyllä pärjää ilman wifi:äkin. Nyt jää vain yksi vaihe välistä, kun ei tarvi siirtää kuvia koneen kautta puhelimeen :)

   Poista
 2. Onnea uudesta kamerasta!
  Itsekin postasin juuri hiljattain uudesta kamerasta mutta se on elämäni ensimmäinen järkkäri. Vaihdoin juuri tällaisen penin-tyyppisen kameran isoon mukana raahattavaan :D http://www.viherjuuria.com/2017/02/esittelyssa-uusi-kamera.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kävinkin lukaisemassa postauksen! Mä olen kanssa kahden vaiheilla, että jätänkö tuon Nikonin kakkoskameraksi, pitää vähän tuumata vielä asiaa :) Tämän pienemmän pen:in ansiosta kyllä houkuttaisi ruveta vloggaamaan, mutta täytyy katsoa koska se lopullinen innostus siihen iskee :)

   Poista
 3. Ompa sievän näköinen kamera :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tämä on kyllä todella kaunis *sydänsilmähymiö* :)

   Poista
 4. Onko täs kameras sellaanen "miten saara äireestä/mummosta" kauniita kuvia, joita kehtaa julukaasta?

  Kyselee: Nainen Kemistä :)

  VastaaPoista